ICT vacatures moeilijk in te vullen

door

in

Werkgevers vinden het lastig om geschoold ICT personeel te vinden. Het invullen van vacatures is niet goed haalbaar in de krappe arbeidsmarkt. Afgelopen kwartaal bereikte deze een hoogtepunt. In een krappe arbeidsmarkt zijn er weinig werklozen en veel openstaande vacatures. Een aantal kwartalen achter elkaar wordt er al een krappe arbeidsmarkt geconstateerd. Voornamelijk in de ICT branche is deze krappe arbeidsmarkt goed voelbaar. Het tekort een ICT’ers blijft alleen maar groeien. Het gaat daarbij voornamelijk om hoogopgeleide ICT’ers die bepaalde kennis en vaardigheden bezitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kennis over Java of softwareontwikkelaars. Dit meldt het UWV op basis van nieuwe cijfers. Ongeveer 7 op de 10 ICT vacatures zijn lastig in te vullen. Door de digitalisering zijn ICT’ers in erg veel branches tegenwoordig gewild. Veel processen moeten bij verschillende bedrijven gedigitaliseerd of onderhouden worden. Dit leidt tot een grote vraag aan ICT’ers.

Daarnaast is het erg belangrijk om je in deze branche te blijven ontwikkelen en bijscholen. Doe je dit niet, dan mis je deze specifieke kennis en vaardigheden die werkgevers zoeken. Veranderingen in de ICT branche gaan in rap tempo. Voor baanzoekende met een ICT achtergrond, maar verouderde kennis is het dan ook vaak lastig om aan een geschikte baan te komen.