Goed werkgeverschap steeds belangrijker

door

in

In de huidige arbeidsmarkt wordt het ‘aanbieden’ van goed werkgeverschap steeds belangrijker. Onder goed werkgeverschap vallen diverse aspecten, zoals: ontwikkelingsmogelijkheden en investering in de gezondheid van werknemers. In de krappe arbeidsmarkt, waarbij werknemers de mogelijkheid hebben om meer eisen te stellen, is naast het vinden van nieuwe werknemers het behouden van en investeren in werknemers des te belangrijk. Door de krappe arbeidsmarkt is het van belang dat werkgevers huidige werknemers weten te binden en boeien. Dit kan doordat de werkgever bijvoorbeeld investeert in trainingen, workshops en/of een opleiding van de medewerker. Hiernaast kan de werkgever de keuze maken om zijn werknemers gratis naar bijvoorbeeld een sportschool te laten gaan. Al met al veel om in de huidige arbeidsmarkt rekening mee te houden. Dit kan, naast administratie en financiële werkzaamheden omtrent medewerkers, veel geld en tijd kosten. Veel organisaties maken dan tegenwoordig ook de keuze om hun juridisch werkgeverschap uit te besteden. Dit in de vorm van payroll. Hierdoor hebben zij geen omkijken meer naar personeelsadminstratie, salarisadministratie, contractbeheer, doorbetaling bij ziekte, uitzoeken van juridische vraagstukken en ga zo maar verder. Hiernaast streven diverse payroll- en uitzendorganisaties er tegenwoordig naar om een goede werkgever te zijn voor hun medewerkers. Een belangrijk aspect in de huidige arbeidsmarkt.