Technisch onderhoud

Zelfs met Wordpress gaat het niet altijd automatisch goed

Met een technisch onderhoudscontract kunnen we preventief updates van de gebruikte software, technische verbeteringen en veiligheidsaanpassingen verzorgen. Onderhoud is inmiddels een essentieel onderdeel geworden voor het veilig en operationeel houden van websites.

We kunnen je van alles uitleggen over de risico’s, maar dat is nogal afhankelijk van specifieke omstandigheden. Om het simpel te houden bekijken we de situatie wanneer we een nieuwe klant verwelkomen bij PublisherPartners. Vanzelf gaan ons zaken opvallen en dan kunnen we in duidelijke taal uitleggen wat concrete risico’s zijn.

Wanneer er nieuwe versies uitkomen van WordPress dan is het verstandig om die te installeren. In zo’n nieuwe versie kan bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijkere beheerfunctionaliteit verwerkt zijn, of er wordt een beveiligingsprobleem opgelost. Vooral die laatste categorie updateverbeteringen vinden wij belangrijk.

We stellen bij oplevering van je nieuwe website WordPress zó in dat de minor updates automatisch door WordPress zelf worden geïnstalleerd; toch kan het voorkomen dat er iets mis kan gaan. Daarom stellen wij het liefst in dat er automatisch een mailtje wordt verzonden wanneer er een minor update is geweest. Dan kunnen we dit meteen controleren.

De major updates worden niet automatisch door WordPress geïnstalleerd, omdat daarin belangrijke technische verschillen ten opzichte van oudere versies van WordPress kunnen zijn aangebracht.
Wanneer WordPress die major updates ook automatisch zou installeren (wat dus niet het geval is) dan kan het voorkomen dat (alle) onderdelen van je website ineens niet meer functioneren; dat zou niet zo handig zijn! Je kunt via het dashboard van WordPress zelf handmatig kiezen voor het installeren van zo’n major update. Dan bestaat echter nog steeds het gevaar op technische storingen.

Wil je graag bijblijven met de major updates van WordPress zonder de technische rompslomp? Schakel daar dan PublisherPartners voor in; we kunnen je helpen in de vorm van een miniproject of met een technisch onderhoudsabonnement.

Doe een aanvraag en ontdek zelf de dienstverlening van PublisherPartners.