Re-design, Co-design van websites

Hergebruiken en samenwerken

Normaal gesproken heeft een nieuwe klant al een bestaande website. Omdat er ook vaak sprake is van een bestaande huisstijl kan het voorkomen dat je een website wil bestellen die beter aansluit bij de presentatie die je bedrijf op dit moment wenst te bereiken. Heel duidelijk; een betere, frissere en modernere uitstraling op de nieuwe website.

Dan kunnen we meedenken om een bestaande website als uitgangspunt te gebruiken voor een nieuwe website. Dat scheelt in ontwerpuren en dan kunnen deze uren weer geïnvesteerd worden in aanvullingen en modernere functionaliteiten of betere vindbaarheid in Google bijvoorbeeld. Dat noemen we -kort door de bocht- een re-design.

Bij Co-design spelen we in op een voorkeur van een nieuwe klant om met een eigen IT-er of vormgever te willen werken. Een samenwerking bij het ontwerp-proces is geen probleem en wanneer je zelf de cms-implementatie en/of het programmeerwerk wil verzorgen, dan kan dat ook.

Het komt voor dat wij alleen de vormgeving en het redigeren van de webteksten verzorgen. Verderop in het proces ontwikkelen we dan in overleg wel de basis van de html / css / javascript code, omdat dat (tegenwoordig) vaak wordt gerekend tot front-end development / interaction design. Prettig samenwerken kan dan leiden tot een website die net wat meer in zich kan hebben.